Готвени зеленчуци

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
148572563209
Готвени зеленчуци
Снимка: Илияна Димова
3 / 5
28/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • чушки - 3 бр.
  • лук - 1 бр.
  • домати - 3 бр. червени
  • моркови - 2 бр.
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • магданоз - 3 стръка пресен
  • чубрица - 1 к.л. сушена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме патладжаните (2 бр.), белим от кората и нарязваме на парчета. Посоляваме и заливаме с вода. Оставяме така няколко минути, да се отдели горчивият им сок. През това време, измиваме и белим доматите (3 бр.).

Нарязваме на парчета. Също така, нарязваме и почистените чушки (3 бр.), лук (1 бр) и моркови (2 бр.). В тенджерка, наливаме олио (3-4 с.л.) и сипваме отцеден от водата патладжан, нарязаните чушки, лук и моркови. Наливаме топла вода, приблизително (1 к.ч.) и задушаваме, зеленчуците, докато изври течността.

Опитваме дали са омекнали и прибавяме нарязаните белени домати. Може да долеем още малко вода и подправяме с нарязан ситно пресен магданоз и сушена чубрица. Прибавяме и кубче зеленчуков бульон. Варим ястието до готовност - зеленчуците да се сготвят хубаво. Може да оставим яхнията по-течна, или да я сгъстим с повече варене.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: