Картофени питки

12/12/2018
Марио Николов
отМарио НиколовНовак405
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо206
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • картофи - 600 г
  • брашно - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • сол
  • олио - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените картофи се нарязват на едри парчета, заливат се с гореща подсолена вода и се варят до разваряване.

Посипва се брашното и се надупчва с дръжката на дървена лъжица на 4 – 5 места похлупва се с капак и се оставя на тих огън, докато попие водата.

Съдът се оттегля и всичко се разбърква да се получи гладко жилаво тесто.

Прибавят се сол, черен пипер и малко настъргано индийско орехче.

Правят се питки, които се пържат в маслена баня от силно сгорещеното растително масло.

Поднасят се топли с гарнитура от задушено зеле или праз, моркови и други или пък със салата с цвекло или др. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар