Манджа с кисело зеле и боб на фурна

15/01/2019
  • Готвене190 мин.
  • Общо190 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо91
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснатият от вечерта в студена вода боб се сварява на тих огън без подправки до омекване. Киселото зеле се нарязва на тънки ивици, отцежда се, колкото е възможно, и се изпържва в половината от растителното масло.

Слага се в тава, изравнява се, наръсват се трохите от хляба и ким и се прибавя сварен боб. Пече се десетина минути в силно нагрята фурна и се разбърква.

В останалото растително масло се задушава до прозрачност ситно нарязаният лук, наръсва се с брашното и червеният пипер и се разрежда с част от фасуления бульон. Сместа се изсипва в тавата, прибавят се нарязаните люти пиперки и ястието се пече още 30 - 40 мин.

Наръсва се с джоджен и се поднася.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар