Манджа с кисело зеле и боб на фурна

Марио НиколовМарио НиколовНовак
05/10/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене190 мин.
Общо220 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо128
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснатият от вечерта в студена вода боб се сварява на тих огън без подправки до омекване. Киселото зеле се нарязва на тънки ивици, отцежда се, колкото е възможно, и се изпържва в половината от растителното масло.

Слага се в тава, изравнява се, наръсват се трохите от хляба и ким и се прибавя сварен боб. Пече се десетина минути в силно нагрята фурна и се разбърква.

В останалото растително масло се задушава до прозрачност ситно нарязаният лук, наръсва се с брашното и червения пипер и се разрежда с част от фасуления бульон. Сместа се изсипва в тавата, прибавят се нарязаните люти пиперки и ястието се пече още 30 - 40 мин.

Наръсва се с джоджен и се поднася.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар