Манджа с кисело зеле и боб на фурна

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
790
94
05/10/2019
"Бобът и киселото зеле вървят ръка за ръка, особено когато правим вкусна манджичка с тях, като тази "
Приготвяне30 мин.
Готвене190 мин.
Общо220 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо519
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснатият от вечерта в студена вода боб се сварява на тих огън без подправки до омекване. Киселото зеле се нарязва на тънки ивици, отцежда се, колкото е възможно, и се изпържва в половината от растителното масло.

Слага се в тава, изравнява се, наръсват се трохите от хляба и ким и се прибавя сварен боб. Пече се десетина минути в силно нагрята фурна и се разбърква.

В останалото растително масло се задушава до прозрачност ситно нарязаният лук, наръсва се с брашното и червения пипер и се разрежда с част от фасуления бульон. Сместа се изсипва в тавата, прибавят се нарязаните люти пиперки и ястието се пече още 30 - 40 мин.

Наръсва се с джоджен и се поднася.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар