Начин на приготвяне
Празът се почиства от външните листа, оставя се само бялата и най-крехка част от стъблото и се нарязва на ситно. Слага се в тенджерата с олиото да се задуши, добавят се нарязаните на едро скилидки чесън.
След няколко минути се добавят последователно почистената от семето и нарязана на ситни парчета чушка, наситнения морков, целината и накрая брашното.
Бърка се непрекъснато и се добавя по малко пилешкият бульон. След като бульонът заври, се добавят обелените и нарязани на малки кубчета домати, щипка захар, щипка чубрица и след 5-6 минути и литър и половина гореща вода.
Когато водата заври, се добавя и оризът, котлонът се намалява и супата се оставя да покъкри петнадесет минути.
Тази доматена супа се подправя се с черен пипер, сол на вкус и пресни подправки по избор - босилек или магданоз.
Добър апетит!