Печен патладжан със сирене и чесън

ЗорицаЗорица
Копирайтър
120
18
367
2
27/11/2018
"Изкусителен аромат, който грабва и вкус, който ще запомните - да ви е вкусно "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 386
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиват се патладжаните и се режат на две по дължина. Правят се по няколко прореза с остър нож в сърцевината им и в тях се поръсва по малко сол. Оставят се настрани за 15 - 20 минути, докато започнат да отделят сокове.

С ръце се отцеждат от сока и се прехвърлят в намаслена тавичка.

Изпичат се в загрята на 180 - 200 градуса фурна, първо с прорезите нагоре, след което се обръщат обратно. Печенето продължава около 15 минути.

Изпечените патладжани се пълнят със сместа от скълцаните магданоз, чесън, нарязаните чери домати.

Поръсват се с малко сол, сух риган и прясно смлян черен пипер.

Най-отгоре се нарежда накъсаната моцарела. Поливат се със струйка зехтин и се връщат във фурната до апетитен загар на плънката.

Поднасят се горещи, поръсени с цели листенца пресен босилек.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар