Шкембе чорба

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
8123k6k7804
Шкембе чорба
Снимка: Стоянка Русенова
27/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистваме шкембето поставяме го в тенджера с вода където сме прибавили лъжичка сол и цялата глава лук с люспите.

След като е готово, си прецеждаме бульона и отново го връщаме в тенджерата. Нарязваме на ситни парченца шкембето и тях връщаме.

Добавете млякото, ако е необходимо, добавяме още сол. Загряваме олиото и запържваме червения пипер и него сипваме върху шкембе чорбата.

Чесъна счукваме и добавяме малко сол, като разреждаме с оцета. При поднасянето на шкембе чорбата слагаме по лъжичка пожелание, както и от счуканите лютиви чушлета.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: