Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата със захарта. Добавя се олио, мед, канела и накрая пресято брашно със сода за хляб. Бърка се на гъста смес, после сипваме на набрашнена маса и месим средно меко тесто, да не лепне.
Разделя се на две части и всяка се разточва кора дебела 0.5 мм. С форма на звездичка потопена в брашно се изрязват меденките.
Нареждаме в тава върху хартия за печене. Печем в загрята фурна 8 минути до леко кафяви краища. Изваждат се и охладени се декорират с шоколадовата смес.
За нея се разтопява масло и течен шоколад Нутела, разбърква се и добавяме прясно мляко да се получи като глазура. Сипва се в хартиена фунийка с отрязано връхче и декорираме меденките.
Чудесни сладки за кафе, само не ги препичайте - ще станат твърди. Колкото са по-тънки, толкова времето за печене се намалява.
Може да е от 8 до 15 минути.