Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Меденки»Бързи и лесни меденки с нутела

Бързи и лесни меденки с нутела

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Бързи и лесни меденки с нутела
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
30

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • мед - 2 с.л.
  • олио - 1 к.ч.
  • захар - 1 к.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. равна
  • канела - 1 ч.л.
  • брашно - 500 г за средно меко тесто
  • декорация
  • течен шоколад - 1 с.л. Нутела
  • масло - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта. Добавя се олио, мед, канела и накрая пресято брашно със сода за хляб. Бърка се на гъста смес, после сипваме на набрашнена маса и месим средно меко тесто, да не лепне.

Разделя се на две части и всяка се разточва кора дебела 0.5 мм. С форма на звездичка потопена в брашно се изрязват меденките.

Нареждаме в тава върху хартия за печене. Печем в загрята фурна 8 минути до леко кафяви краища. Изваждат се и охладени се декорират с шоколадовата смес.

За нея се разтопява масло и течен шоколад Нутела, разбърква се и добавяме прясно мляко да се получи като глазура. Сипва се в хартиена фунийка с отрязано връхче и декорираме меденките.

Чудесни сладки за кафе, само не ги препичайте - ще станат твърди. Колкото са по-тънки, толкова времето за печене се намалява.

Може да е от 8 до 15 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: