Меденки за начинаещи

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
397
1k
795
243
4
26/11/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо878
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 к.ч.
  • олио 1 к.ч.
  • канела - 1 с.л.
  • мед - 3 - 4 с.л.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • брашно - 500 г
  • орехови ядки - 1 шепа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта, добавя се олио, мед, канела и се разбърква, аз бъркам с телена бъркалка.

Накрая сипваме пресято брашно и сода за хляб /най-добре да е пресято/. Замесва се тесто, докато спре да лепне.

Късат се топчета с големина на орехи и нареждаме в тава върху хартия за печене.

Отгоре се набожда парче орехова ядка. Печем в загрята фурна 180°C не повече от 10 минути, докато променят леко цвета си.

Внимавайте да не са препечени меденките, че ще станат твърди. Хапвайте с горещ шоколад или чаша топло мляко.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар