Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Каши»Овесена каша с тиква и стафиди

Овесена каша с тиква и стафиди

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Овесена каша с тиква и стафиди
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • овесени ядки - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • мед - 2 с.л.
  • ленено семе - 1 с.л. смляно
  • тиква - 1 резен
  • канела - 2 щипки
  • стафиди - 10 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касеролка се загрява вода, добавят се овесени ядки. Тиквата се обелва от кората и се рендосва на едро.

Варим на умерен огън овесената каша да омекнат ядките и към края добавяме настърганата тиква. Когато сгъсти и тиквата и тя омекне, се сваля и се оставя да се охлади.

Тогава се прибавя смляно ленено семе и мед, разбъркваме да се смесят продуктите.

Сипва се в две чаши или купички и отгоре декорираме със стафиди и щипка канела.

Вкусна и здравословна закуска!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: