Вити банички със сирене и грис

26/11/2018
ВИОЛЕТА МАТЕВА
отВИОЛЕТА МАТЕВАЕксперт39051694
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо452
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват в купа, добавя се кисело мляко с разбита в него сода за хляб. Следва олио, грис и брашно. Разбърква се добре сместа.

Сиренето се натрошава в чиния. Взема се една кора и се намазва от яйчената смес с 3-4 с.л. по цялата кора.

Поръсва се с натрошено сирене и от тясната страна се навива на стегнато руло, което се навива на охлюв.

Така се оформят и останалите кори, нареждат се в намазана с олио тавичка. Преценете да остане малко от яйчената смес, добавяте в нея още малко олио, разбърквате и намазвате отгоре баничките.

В средата на всяка се поставя малко парче масло. Пече се в загрята фурна 180°C около 25-30 минути - зависи от печката.

Трябва да се получи отгоре хубав златист цвят.

Изважда се и поднасяме топли за закуска. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар