Зелник с лук и сирене

Емилия ЯнкуловаЕмилия ЯнкуловаНовак
03/12/2018
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо439
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 зелка
  • лук - 3 стръка праз
  • сирене - 1 ч.ч. натрошено
  • масло - 1 ч.ч. растително
  • масло - 25 г краве
  • За корите
  • брашно - 2. 5 ч.ч.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • вода - 2 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте брашното, лимоновия сок, олиото, солта и водата и замесете тесто.

Направете 8 топки от полученото тесто, разточете всяка от тях на кора и оставете корите да поизсъхнат.

Задушете в олиото ситно нарязаните зеле и праз.

След като задушените зеленчуци поизстинат, добавете сиренето и разбъркайте.

В намазнена тава сложете кора, върху нея малко от плънката и поръсете с малко олио.

Редувайте по този начин, докато свършат корите и плънката.

Намажете последната кора с маслото и печете зелника при по-висока температура.

Можете да направите зелника и с готови кори (500 г).

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар