Начин на приготвяне
Маята се поставя в затопленото мляко заедно със захарта и 2 с.л. брашно. Оставя се настрани да шупне. Брашното се пресява и се прави кладенче по средата му.
В кладенчето се поставя сол, едно яйце и белтъка на второто яйце. Излива се шупналата мая, около 100 мл топла вода и се замесва гладко и меко тесто.
Тестото се разделя на 4-5 топки (може и повече), които се покриват с кърпа и се оставят да втасат и бухнат хубаво. От всяка топка се разточва кора с големината на тавата.
Кората се поставя в намаслената тава, намазва се със свинската мас и се поръсва с натрошено сирене. Отгоре се поставя втората разточена топка, мас, сирене и така с цялото количество тесто.
Последната кора се намазва само с жълтък. С помощта на остър нож се правят разрези в тестото под формата на решетка. Сеченицата се пече във предварително загрята фурна на 190 градуса за около 45 минути.