Начин на приготвяне
Лукът, морковите, картофите се обелват и нарязват на кубчета. Чушките се почистват от семената и се накълцват на ситно.
Месото (пилешко или свинско) се измива много хубаво, нарязва се на парчета, пуска се в голяма тенджера с олиото и се запържва. Към него се добавят наситненият лук, чушките, морковите и накрая обелените и наситнени домати.
Продуктите се заливат с 2.5 литра студена вода, добавя се солта, черен пипер, лют червен пипер, кимион, сухите люти чушки, наситнените магданоз и девесил.
Манджата ври на умерен огън до пълното сваряване на месото. След това се добавят нарязаните на едро картофи.
След като и те се сварят, се дърпа от огъня и се поднася гореща.
При сервиране на селската яхния първо се гребва с решетъчна лъжица от месото и зеленчуците, а след това с черпак и от чорбата, за да има във всяка порция манджа от всичко.
Добър апетит!