Панаирджийска манджа

ЗориЗори
Новак
1695415k284
Панаирджийска манджа
Снимка: Зори
1 / 4
24/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г
  • олио - 1 к. ч.
  • лук - 2 глави кромид
  • домати - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена + 1 червена
  • картофи - 4 бр.
  • люти чушки - 2 бр. сухи червени
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 1/4 връзка
  • девесил - 1 к.ч. прясно откъснат
  • кимион - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковите, картофите се обелват и нарязват на кубчета. Чушките се почистват от семената и се накълцват на ситно.

Месото (пилешко или свинско) се измива много хубаво, нарязва се на парчета, пуска се в голяма тенджера с олиото и се запържва. Към него се добавят наситненият лук, чушките, морковите и накрая обелените и наситнени домати.

Продуктите се заливат с 2.5 литра студена вода, добавя се солта, черен пипер, лют червен пипер, кимион, сухите люти чушки, наситнените магданоз и девесил.

Манджата ври на умерен огън до пълното сваряване на месото. След това се добавят нарязаните на едро картофи.

След като и те се сварят, се дърпа от огъня и се поднася гореща.

При сервиране на селската яхния първо се гребва с решетъчна лъжица от месото и зеленчуците, а след това с черпак и от чорбата, за да има във всяка порция манджа от всичко.

Добър апетит!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: