Картофени кюфтета със сирене на фурна

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
143
487
548
45
21/11/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции14
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 663
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • картофи - 4 - 5 бр.
  • сирене - 100 г
  • праз - 1/2 стрък
  • магданоз
  • къри
  • черен пипер
  • оризово брашно - 4 с.л.
  • картофено нишесте - 2 - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр. голямо
  • сол
  • олио - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим картофите, измиваме и слагаме да се варят в подсолена вода.

Праза нарязваме ситно. Сипваме в касерола, наливаме олио (1 с.л.), малко вода и щипка сол. Задушаваме докато изври течността и празът омекне. Дръпваме от котлона да се охлади.

Сварените картофи отцеждаме от водата. Когато се поохладят и не са много горещи, настъргваме или ги намачкваме. Прибавяме към тях праза, нарязан ситно пресен магданоз (може и сушен), сол и черен пипер на вкус.

В купичка счукваме яйцето и разбиваме с щипка сол. Половината разбито яйце наливаме при картофите и праза. Прибавяме натрошено сирене и оризово брашно (3 или 4 с.л.). Разбъркваме и от получената смес с леко влажни ръце оформяме кюфтенца.

Овалваме в картофено нишесте. Подреждаме в тава, върху хартия за печене, намазана с олио. Отгоре всяко кюфте мажем с останалото яйце, смесено с олио (1 с.л.).

Печем в силна фурна до златисто. Може да сервираме картофените кюфтета с Бял сос без варене от смесени кисело мляко и майонеза.

Иноксово овално плато 50см.
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Иноксово овално плато 50см.
15.99 лв.
Виж ››

Добрата домакиня винаги има овално плато под ръка, защото обикновено нейният дом винаги очаква гости. Нека всички се възхитят на вашите разядки, сладки или основни ястия. Овалното плато ще ви помогне да се сдобиете с образцова трапеза и да си спечелите заслужени комплименти.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар