Най-вкусната печена тиква

Илияна ДимоваИлияна ДимоваЕнтусиаст13931297
21/11/2018
"Вижте как да си приготвите най-вкусната печена тиква - пак заповядайте "
Приготвяне15 мин.
Готвене80 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 870
  • Преглеждания за месеца203
  • Преглеждания за седмицата47
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и подсушаваме тиквата. Срязваме на половини и почистваме хубаво семената.

Вземаме два листа алуминиево фолио (за всяка половинка тиква да има фолио). Слагаме всяко от парчетата тиква в средата на листа фолио. Прорязваме месестата част на тиквата, без да разрязваме кората с остро ножче.

Поръсваме тиквените половини със захар на вкус. Слагаме стафиди и смлени орехови ядки. Ръсваме ванилии и канела.

Завиваме всяко от парчетата тиква добре във фолио и слагаме в тавичка (също застлана с фолио).

Слагаме да изпечем в загрята силна фурна на 250 градуса и печем за приблизително 1 час. После изваждаме тавичката и внимателно отвиваме тиквата от фолиото (внимаваме да не се изгорим от образувалата се гореща пара).

Допичаме тиквата с горно нагряване във фурната за няколко минути. Поднасяме печената тиква топла или студена.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар