Най-вкусната печена тиква

21/11/2018
Илияна Димова
отИлияна ДимоваЕнтусиаст1221004
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене80 мин.
  • Общо95 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 248
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и подсушаваме тиквата. Срязваме на половини и почистваме хубаво семената.

Вземаме два листа алуминиево фолио (за всяка половинка тиква да има фолио). Слагаме всяко от парчетата тиква в средата на листа фолио. Прорязваме месестата част на тиквата, без да разрязваме кората с остро ножче.

Поръсваме тиквените половини със захар на вкус. Слагаме стафиди и смлени орехови ядки. Ръсваме ванилии и канела.

Завиваме всяко от парчетата тиква добре във фолио и слагаме в тавичка (също застлана с фолио).

Слагаме да изпечем в загрята силна фурна на 250 градуса и печем за приблизително 1 час. После изваждаме тавичката и внимателно отвиваме тиквата от фолиото (внимаваме да не се изгорим от образувалата се гореща пара).

Допичаме тиквата с горно нагряване във фурната за няколко минути. Поднасяме печената тиква топла или студена. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар