Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Кисело зеле със зрял фасул на фурна

Кисело зеле със зрял фасул на фурна

Кисело зеле със зрял фасул на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
240 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • кисело зеле - 1 кг
  • боб - 1 ч.ч. зрял фасул
  • лук - 2 глави
  • люти чушки - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • хляб - 2 бр. филии сух
  • ким
  • джоджен
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснатият от вечерта в студена вода фасул се сварява на тих огън без подправки до омекване.

Киселото зеле се нарязва на тънки ивици, отцежда се, колкото е възможно, и се изпържва в половината от растителното масло.

Слага се в тава, изравнява се, наръсват се трохите от хляба и ким и се прибавя свареният фасул.

Пече се десетина минути в силно загрята фурна и се разбърква.

В останалото растително масло се задушава до прозрачност ситно нарязаният лук, наръсва се с брашното и червеният пипер и се разрежда с част от фасуления бульон.

Сместа се изсипва в тавата, прибавят се нарязаните люти пиперки и ястието се пече още 30-40 мин.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: