Кебапчета от смесено месо

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
167
14884
01/10/2018
"Направихме кебапчета и станаха великолепни - не ви каним да ги опитате, само се хвалим "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо936
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • овче месо - 300 г тлъсто
  • говеждо месо - 300 г
  • вода - 1/2 в.ч. студена
  • черен пипер
  • сол
  • кимион - по избор
  • бахар - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете месото от ципи и сухожилия, нарежете го на кубчета и го залейте с подсолена вода. Ако месото е от по-старо животно, добавете към водата кимион и бахар.

След 10-тина минути смесете месото 2 пъти в месомелачка.

Поставете в подходящ съд, загладете и покрийте с морка кърпа и оставете в хладилник за 1 нощ.

Смесете каймата с черен пипер и ситно нарязан лук по желание и отново оставете да престои няколко часа.

Оформете кебапчета - около 16 на брой, които изпечете на загрята скара. Поднесете с гарнитура по избор.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар