Пълнени домати с шунка

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
389
297
01/10/2018
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо380
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте доматите, отрежете капачетата и издълбайте вътрешността им. Посолете ги и ги обърнете да се отцедят. Наситнете шунката, смесете я с част от изварата и напълнете с тази смес доматите.

Отделете жълтъците от белтъците и във всеки домат сложете по 1 цял жълтък. Поръсете със сол и червен пипер.

Сварете картофите, намачкайте ги докато са още горещи и добавете към тях маслото (без 1 ч.л.), млякото, сол и останалата част извара.

Половината от белтъците разбийте на твърд сняг (останалите употребете в десерт), и внимателно ги добавете към картофеното пюре.

Намажете тава за печене с останалата лъжичка масло и наредете доматите. Пространството между тях запълнете с картофено пюре.

Печете в умерено загрята фурна за 25 минути. Поръсете с настърган кашкавал готовото ястие. Поднесете със салата по избор.

Стойка за тигани
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Стойка за тигани
12.46 лв.
Виж ››

Всяка домакиня, която не обича хаоса в кухнята, трябва да има стойка за тигани. Удобна и практична - тя може да побере до 4 тигана с различна големина. Стойката за тигани не позволява образуването на ръжда по съдовете. Предлага се в бял цвят и е абсолютно иновативен продукт.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар