Печен свински бут с гъби

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Печен свински бут с гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • свински бут - 1 бр. (около 3 кг)
  • гъби - 500 г
  • лук - 3 - 4 глави
  • бульон - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • ким
  • сметана - 1 ч.ч.
  • горчица
  • чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изрежете излишните тлъстини от месото и ги разтопете. Начукайте месото и го шпиковайте със скилидки чесън, след което го натрийте със смес от сол, пипер и ким.

В сгорещената мазнина запържете ситно нарязания лук, добавете месото. Печете около 30 минути, обърнете и залейте с бульона.

Прибавете нарязаните гъби и допечете месото, като през 10-тина минути го поливайте с по 1 лъжица от сметаната.

Изпеченото от всички страни месо се изважда от съда и се оставя да изстине на стайна температура. Към соса от печеното свинско месо се прибавя горчицата, разрежда се с гореща вода и се кипва.

Нарежете готовия печен свински бут на филийки и го поднесете със соса и гарнитура за печено свинско по избор.

Готовите сме с рецептата за Печен свински бут с гъби!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: