Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кебапчета»Кебапчета по ловджийски

Кебапчета по ловджийски

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Кебапчета по ловджийски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
16

Необходими продукти

  • телешко месо - 400 г от флейките
  • суджук - 100 г телешки
  • пушени гърди - 100 г
  • люти чушки - 1 бр. малка
  • червено вино - 1/2 в.ч.
  • червен пипер - 1 щипка
  • кимион - 1 щипка
  • чубрица
  • лук - 1/2 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете суджука от телешко, почистете от ципи месото, нарежете пушените гърди на едро. Смелете всичко в месомелачката.

Омесете каймата със сол и вино, заглажда се и се покрива с намокрена във вино кърпа. Оставя се да престои за 1 нощ в хладилник.

След като отлежи се смесва с подправките за кебапчета, настъргания лук и счуканата люта чушка. Оставя се в хладилник за още няколо часа.

Оформят се 16 на брой вкусни кебапчета, които се пекат първоначално на силна, след това на умерено загрята скара.

Невероятни кебапчета на скара по ловджийски!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: