Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Зелен фасул с доматен сос

Зелен фасул с доматен сос

Зелен фасул с доматен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Ако и вие сте от хората, които обичат зелен фасул, задължително опитайте тази гозба"

Необходими продукти

  • зелен фасул - 1 кг
  • растително масло - 1 с.л.
  • домати - 7 - 8 бр
  • лук - 1 малка глава
  • целина - 2 листа
  • магданоз
  • сол
  • масло - 40 г краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият фасул се почиства и се вари при захлупен капак в кипяща посолена вода с добавка на растително масло.

Доматите и лукът, разрязани на четири, и кервизените листа се задушават в щипка сол десетина минути. Претриват се през пластмасово сито.

Полученият сос се вари с маслото няколко минути да се посгъсти.

Фасулът се разпределя в чиниите, залива се с соса и се наръсва с магданоз.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: