Подлучена кавърма

Дима НиколоваДима НиколоваНовак
07/03/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 729
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • овнешко месо - 750 г
  • лук - 2 връзки пресен кромид
  • чесън - 3 връзки
  • кисело мляко - 200 г
  • мазнина - 100 г лой, мас или олио
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете месото и го нарежете на малки парченца, задушете го до омекване в мазнината заедно с едро нарязания лук.

Посолете, поръсете с черен пипер, залейте с киселото мляко, смесено със ситно нарязания чесън.

Прехвърлете в тавичка и сложете да се запече.

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Николова
Николова
14.04.2013 13:16
Всичко е добре,но гответе здравословно!Лой като мазнина е далеч отхвърлена ,а и ще придаде неприятен мирис на овнешкото.Намалете мазнините ,запръжките,яйцата,сметаните,захарта,солта и всичко ,което не е толкова здравословно...рецептите са добри,нотрябва да се поогледат и съобразят със здравословното хранене.Нищо лично.Харесва ми страницата,но това е във ваш интерес да ги прегледата и поправите,където е възможно,а то е възможно.Успех!
0
1