Начин на приготвяне
Разбийте жълтъците с 1/2 ч.ч. захар. Добавете маслото и отново разбийте. Следва киселото мляко и след като добре разбиете, добавете пресятите заедно брашно, бакпулвер и ванилия на 2 пъти. Накрая объркайте с разбитите на сняг с щипка сол и останалата захар белтъци.
Отделете една малка част от сместа и я разбъркайте с какаото.
Може да изпечете кейка в правоъгълна, кръгла и кексова форма, предварително намазнена и набрашнена леко.Сипете на дъното кафявата смес, а отгоре бялата.
Отгоре подредете плодовете, в моя случай са череши от компот - много добре отцедени, и ги оваляйте с малко брашно. Изпечете ретро кейка в загряна фурна на 180 градуса първоначално само отдолу. Ако има нужда в последствие пуснете и отгоре.
Изпечения сладкиш обърнете, след като леко се охлади и по желание може да го залеете с шоколадов сос.
Коментари