Печен свински бут по селски

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Печен свински бут по селски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • свински бут - 1 бр. (около 3 кг)
  • лук - 1.5 кг
  • черен пипер
  • червен пипер
  • ким
  • захар - 3 ч.л.
  • черен хляб - 500 г трохи
  • червено вино - 1/2 в.ч.
  • сметана - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изрежете излишните мазнини от месото и ги разтопете.

Начукайте свинското от всички страни с дървено чукче и натрийте със смес от пипер, ким и сол. В разтопената мазнина запържете до омекване лука, нарязан на филийки и леко посолен.

Поставете върху него месото и печете около час, като обръщате от време на време и поливате с малко гореща вода и соса от печенето. Полуизпеченото месо се овалва в смес от трохите, захарта и черния пипер.

Връща се отново в тавата и се пече още час, като се полива често със соса, отделил се при печенето и още гореща вода. Добре зачервеното от всички страни месо се изважда и се оставя да изстине.

Сосът се претрива през цедка и се разрежда с виното и сметаната. Нарежете месото на тънки филии, залейте със сос и поднесете с гарнитура по избор.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: