Спаначена чорба

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
20/05/2009
"Най-пролетната от всички чорби, с която да отбележим най-хубавите месеци от годината "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 686
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаният на дребно лук се задушава, слага се брашното. Като се позадуши, прибавя се нарязания на дребно спанак. Работи се на умерен огън. Сипва се червения пипер. Налива се обикновена вода или отвара от сварени зеленчуци, моркови, керевиз, магданозени корени.

Като заври, се прибавя оризът и след като последният уври, се прибавя застройка от яйцето, киселото мляко и малко студена вода.

Застройката се разрежда с малко от спаначения бульон и след това се сипва с бъркане в общата чорба, за да не се пресече. Чорбата се подправя на киселина и се поднася поръсена с черен пипер.

Керамична купичка от троянска керамика - 15см
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Керамична купичка от троянска керамика - 15см
5.20 лв.
4.90 лв.
Виж ››

Специално за онези, които обичат народните мотиви - многофункционална и удобна керамична купичка с троянски шарки.

Рейтинг

5 1
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Диди
Диди
25.11.2013 16:25
Много обичам спаначена чорба,но по този начин едва ли ще я направя
1
0
Диди
Диди
25.11.2013 16:23
Керевиз,Лимони???????????Боже,боже.
0
0
Цветомир
Цветомир
06.11.2012 15:39
давай с кисело
0
0