Шкембе Чорба - Вариант 1

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
16/11/2009
"Сигурни сме, че шкембе чорбата притежава силата да възкресява, особено ако предната вечер сме попрекалили с празника!"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо77 419
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистеното агнешко шкембе се сварява и нарязва на малки кубчета. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в мазнината, добавя се брашното и се изпържва до златисто. Слага се червеният пипер и бульонът.

Като заври, се добавя предварително изпърженото в малко масло и посолено шкембето. Ври 10 - 12 мин.

Подправя се със счукан чесън и оцет.

Метална поставка за черпак
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална поставка за черпак
5.94 лв.
Виж ››

Разбърквате и поставяте на място, така че винаги да ви е под ръка, защото малките помощници в кухнята правят готвенето приятно занимание :)

Рейтинг

5 13
4 6
3 2
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
коко
коко
24.11.2013 14:15
В шкембе чорба не се слага лук да не говориме запържен !!!!!!!!!!! А къде остана прясната мляко ?????
12
2
Заза
Заза
19.10.2013 14:50
А прясно мляко не се ли слага
4
2
мария
мария
19.10.2013 11:04
обожавам шкембе чорба,ще го пробвам!
2
0