Начин на приготвяне
Нарежете на порции почистеното пиле, посолете го, поръсете с черен пипер и изпържете в масло от двете страни до порозовяване.
Изваждаме пилешкото и в маслото добавяме брашното, бъркаме да се запържи и то и разреждаме с вода при непрексъанто бъркане.
Връщаме порциите в соса и добавяме връзката ароматни треви, сол, черен пипер. Варим на тих огън, като след малко добавяме и едро нарязания лук (на четвъртинки).
Попарваме почистените гъбки във вряла вода и ги добавяме към ястието четвърт час преди снемането му от котлона.
Щом пилето омекне, отстраняваме мазнината от соса, връзката с подправки и лука. Изваждаме 3 с.л. от соса и го застройваме с разбития жълтък, след което разбъркваме към фрикасето.
Овкусете ястието леко с лимонов сок. Подреждаме порциите пиле в чинии, заливаме с бял сос и украсяваме с хапки изпържен хляб в масло.
Ако рецептата ти харесва, опитай и класическото пилешко фрикасе или научи тези домашни хитринки за вкусно фрикасе.