Панирани чушки със сос

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
307137
Панирани чушки със сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4-5
"Обзалагаме се, че ще приготвите тази вкусотия за по-малко от половин час"

Необходими продукти

  • чушки - 1 буркан червени капии, печени
  • брашно - за паниране
  • магданоз - 1 с.л. сух
  • сол - на вкус
  • за соса
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 броя
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • домати - 1 буркан
  • чесън - 3 скилидки
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скълцания лук задушете с малко вода, след което добавете ситно нарязаните или настъргани моркови. След като омекнат, добавете пюрираните домати и оставете сосът да къкри 10-15 минути под капак. Накрая добавете счукания чесън и посолете на вкус.

Обелените капии се овалват в брашно, разбито яйце и пак брашно и се пускат да се изпържат до готовност в сгорещена мазнина. Отцеждат се върху готварска хартия.

Във всяка чиния сложете по 2 чушки, полейте със соса и поръсете с малко магданоз.

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

хххххххххххх
хххххххххххх
През постите не се консумират яйца (в панировката)
25.04.2013 12:44