Русенски сладки с локум

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
307137
Русенски сладки с локум2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
30 бр.

Необходими продукти

  • брашно - 1 кг
  • кисело мляко - 200 г
  • олио - 200 мл
  • сода - 5 г (1 ч.л.) за хляб
  • локум - 500 г
  • ванилия - 2 пакетчета
  • пудра захар - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и в кладенче посредата се сипва киселото мляко, содата и мазнината.

Омесва се тесто, от което се разточа кора с дебелина 5-6 мм.

Нарязва се на квадрати със страна 6-7 см и в средата им се поставя парче локум.

Квадратите се навиват на рула, които се нареждат в тавичка и се пекат в средно силна фурна.

Готовите сладки с локум още топли се поръсват обилно с пудра захар, ароматизирана с ванилията.

Рейтинг

4
58
410
35
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ани
Ани
най-добри/оригинални/стават с вътрешна мас,или поне със св.мас
08.11.2013 20:19
2