Русенски сладки с локум

фифи
фифи
Новак
07/02/2013
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции30 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо24 387
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и в кладенче посредата се сипва киселото мляко, содата и мазнината.

Омесва се тесто, от което се разточа кора с дебелина 5-6 мм.

Нарязва се на квадрати със страна 6-7 см и в средата им се поставя парче локум.

Квадратите се навиват на рула, които се нареждат в тавичка и се пекат в средно силна фурна.

Готовите сладки с локум още топли се поръсват обилно с пудра захар, ароматизирана с ванилията.

Рейтинг

5 8
4 10
3 5
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ани
Ани
08.11.2013 20:19
най-добри/оригинални/стават с вътрешна мас,или поне със св.мас
2
0