На милинки не се слага сирене и не се заливат с яйца, бъркате с тутманици , питки.За милинки дъното на тавата се маже със св. мас и брашно ,редим плътно топчета с намазнени ръце, втасват и тогава отгоре заливаме пак с масло/ св. мас + сол+ брашно - печем. Тестото може да е от смесени разни брашна.
22.07.2018 10:03
4
3
Katy Andreea Matta
Аз им казвам питки. Верно че маминка ми е от Шумен, но тя ги нарича питки та така и аз. Те са ми любимите! Търсих тази рецепта от години и сега разбрах защо не я намирах. Явно не им се казва питки.
26.11.2017 02:55
2
Румяна Георгиева
За пръв път виждам рецепта за милинки без сирене
05.05.2015 16:16
12
8
веси
И какво е значението какви са милинките?!Ямболски,Шименски...Важното е,че са вкусни!
24.04.2015 07:45
9
Радостина
Станаха невероятни! Вместо галета, сложих шарена сол и тавата почти се изпразни :)
28.11.2014 13:45
8
5
Mariq
Станаха страхотни, но аз добавих и 2 яйца и замених олиото със свинска мас :)
24.05.2014 17:23
5
5
Венелина
страхтни шуменски милинки :)
28.01.2014 20:46
2
3
Пазарджиклийка
А сега де......нашите Пазарджишки милинки им махнали вкусното сиренце и станали ...Шуменскииииииииии
16.01.2014 20:11
10
10
Дани
И ние в Добрич така ги правим, ха да видим сега какви са милинките:) Но каквито и да са, направени по този начин са фантастични! Аз също ги приготвям от години и са любими на семейството ми!
18.12.2013 12:36
10
4
Мария
правя ги от години, невероятни са, а защо са без сирене , може би защото са шуменски, но и ние във Варна ги правим така:)
26.11.2013 22:53
7
6
евка
Правят без сирене или със сирене по желание и се наричат Ямболски милинки.
15.11.2013 15:37
13
2
кулинар
Страхотни
11.11.2013 10:09
4
Соня
разбира се че втасват.вътре в заливката може да се сложи и яйце
08.11.2013 20:38
2
Ирена
В тестото за милинките се слага 4 с.л. олио. Другото олио е за заливката.
08.11.2013 10:13
Vassilena Dimova
Последно 1/2 ч.ч олио ли се слага, или 4 с.л. олио, или аз изпускам нещо?
Тази рецепта коментираха
Подобни рецепти
Последно коментирани от категорията