Лютиката задължително иска чесън. Аз лично не варя пилето или патицата, а я пека. Прибавям печената белена червена капия и печените домати. Когато остане на мазнина, слагам чесънът и изключвам фурната. Опитайте)))
13.09.2013 20:35
1
Вальо
Важното е , че и двете рецепти са вкусни .....мммммммм :) :)
13.09.2013 18:54
1
Сиб
и уточнявам - това на снимката е всичко друго, но не и пиле-лютика. Цветът на тази манджичка е откровено червен, ама много червен. Това на снимката е по-скоро пилешки кебап, съдейки и по наличието на сос със запържено брашно в него.
13.09.2013 18:53
1
Сиб
Дали е от Кнежа или за авторството на Пиле-лютика спори цяла СЗ България е тема за друг разговор. Определено рецептата и начинът на приготвяне на Детелин са много по-близо до онова, което и аз като дете съм яла много, много, много.
Манджичката, която винаги ще разтопи всяко северозападно сърце.
13.09.2013 18:50
1
2
detelin ivanov
Ето и верния отговор на пиле с лютика, това е рецепта от северозападна България и най - вече от Кнежа. Пилето се сварява, обезкостява се, може да не го слагате цялото, това е по вече желание. След което се запържва в мазнина, чушките се изпичат, обелват и накълцват се, може и нарязани на ситно. След като пилето се е запържило се прибавят чучките, оставят се да поврят 10 - 15 минути докато си пуснат сока. Ето и най - важното, доматите се пекат задължително, обелват се, нарязват се на ситно и се прибавят към пилето и чушките. Сместа ври около 10 мин., счукват се 5- 6 скелидки чесън и се прибавят няколко минути преди да се свали от огъня. Еестествено, добавя се и магданос, по желание може да се слагат и няколко чушлета. По ва вкус може да консумирате със сирене. Това е всичко, тайната е в печените домати и чесъна, кромид не е необходим. Добър апетит.
Манджичката, която винаги ще разтопи всяко северозападно сърце.