Тази рецепта коментираха

Анонимен
Анонимен
Анонимен
Чета коментарите и разбрах,че всеки може да се прави на "голямата"работа на чужд гръб.
02.04.2024 14:25
Боряна Атанасова
Боряна Атанасова
Вкусно, много се хареса самоче аз не слагам канела. Защото само аз ще си го ям.
21.06.2022 17:04
Deni Dimittrova
Deni Dimittrova
Вкусотии!
01.04.2022 16:18
1
Валентин Миранов
Валентин Миранов
Страхотен десерт.
18.04.2016 18:40
3
Радомира Михайлова
Радомира Михайлова
само добавих малко ванилилена захар на вкус...ммм много го обичаме у дома :)
25.01.2016 19:07
2
Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
За мялко с ориз не се вари ориза никога предварително,вероятно вашия ориятел ви е обяснявал как се прави суши.Ако се свари отделно,млякото никога няюа да се сгъсти,за да стане на крем,защото няма да июа нишесте в него.Захарта и аз накрая слагам :) Много любим десерт.Не съм правула отдавна и ми се прияде много :)
13.01.2016 16:50
2
1
Деси Маринова
Деси Маринова
Аз слагам захарта когато е почти готово. Иначе не варя ориза предварително, а както е описано в рецептата.
13.01.2016 16:18
Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
Любима семейна рецепта!
09.01.2016 19:21
1
1
Ели
Ели
От мой познат суши-майстор научих нещо много интересно за ориза.Накисва се няколко часа със студена вода,защото топлата го начупва,после с ръка се разтрива добре да му падне нишестето и да не слепва.Увира по-бързо и вече малко вероятно да ви хрупка.Успех!
18.06.2015 11:26
5
Ели
Ели
Това което си приготвяте няма НИЩО общо с класическия турски десерт.Когато млякото не се разрежда то се сгъстява при варенето с ориза и става така нареченото кондензирано.Консистенцията се сгъстява от изпаряването на млякото,придобива жълтеникав цвят и разкошен аромат.Оризът не е измит и гол,а е покрит с вече млечен сос.Съотношението на рецептата е добро.В повечето рецепти си хапвате купичка сварен ориз с чорбаливо мляко ,а някои виждат само плътен бял ориз без никакъв сос.Надявам се да бях полезна.Успех
18.06.2015 11:05
6
ИВА, ИСПАНИЯ
ИВА, ИСПАНИЯ
Стефане, личи си колко си готвил!!!Слага се ЩИПКА СОЛ,а не килограм, че да стяга!!!На 1 литър мляко, аз лично меря с чаши и не на литър даже, а слагам 800 мл.мляко-4 чаши, 400 мл. вода-2 чаши, което ще рече 1 или 2 чаши вода от тях, другото мляко на 200 гр.или същата -1 чаша ориз, масло не слагам.Да, СВАРЯВА СЕ ОРИЗА С ВОДАТА НА БАВЕН ОГЪН ДОКАТО ПОПИЕ, ЗА ДА ИМА ТОЗИ ИЗТЪНЧЕН ВКУС.Доварява се на бавен огън и не до края, аз лично последната чаша мляко изсипвам , завира и отнемам. Захар отдавна не ползвам , А СТЕВИЯ.За отгоре канела,но разсипвам в купички след около половин час, за да попие добре ориза. Ако сте запознати със здравословното хранене,
да пишете глупости.Ориза има достатъчно ВИСОК ГЛИКЕМИЧЕН ИНДЕКС, което даже НЕ Е ПОЛЕЗНО,за да се тъпчете още и с обикновена рафинирана ЗАХАР/ бялата отрова /. Но проблема си е лично Ваш!Нищо лично, но се подразних о
т некомпетентни глупости.Всеки един готвач го знае това за солта и захарта кога се слагат!Захарта сложена с ориза, не прави нищо друго освен да го направи като клей, без да попие каквото трябва веднага, това усложнява и удължава готвенето, ще Ви хрупа даже ако не варите дълго, а това е още една предпоставка за още по-висок гликемичен индекс, което е още по- вредно!!!
25.01.2015 13:37
6
6
Стефан
Стефан
Това за захарта и затрудняването на ориза не е вярно!!! Солта стяга всички варива и не е добре да се слага преди продуктите да са сварени! Същото се отнася и за доматите(пюре) Според мен захарта е добре да се сложи в началото,защото така ще може да попие нацяло е ориза.
30.03.2014 16:12
2
3
Мария
Мария
Аз първо варя ориза в малко вода,после като изври водата добавям прясното мляко и захарта
24.08.2013 20:22
9
3
краси
краси
не е радно да се слага и захарта в началото - затруднява варенето на ориза. Захарта се слага почти накрая преди да се махне от котлона.
27.02.2012 15:19
8
3
роси
роси
Не е задължително първо да се слага водата с ориза, може и всичко заедно
09.06.2011 18:16
3
4