Тази рецепта коментираха

Анонимен
ξενια
ξενια
грамати4ески се пише τζατζικι,а не τσατσικι и се 4ете дзадзики,а не Цацики.
21.06.2013 18:16
2
Ме,и
Ме,и
Нашенската "Снежанка" си е най-хубава
19.06.2013 16:11
1
ROMEO UBIEC
ROMEO UBIEC
po GURCIA ste miachki i chistachki i se pravite na po-gurci ot teh. Sramota
19.06.2013 14:52
1
нинка гълъбова
нинка гълъбова
с нея мога да изспия -0,500 ракийка й да не се напия. приготвяла съм я когато бях готвачка в Елемяг Гурме.
18.06.2013 21:14
деметра
деметра
За мир и любов - граматически правилно е τσατσικι, което се чува дзадзики, но всъщност τσ е равно на ц, което не присъства в гръцката азбука като буква. Що се отнася до салатата или понякога сос, ако е по-рядко, традиционната рецепта е счукан със сол чесън /без зелената сърцевина/, прецедено до желана гъстота кисело мляко, но тъй като в Гърция то не става като нашето, там се ползва йогурт, което си е нещо друго - по-гъсто, не толкова кисело и с по-друг вкус. Така че няма нужда от цедене, киселото мляко обаче - да. Краставицата се мие добре и не се бели, за да се запазят зеления цвят и полезните вещества в кората. Реже се по дължина на 4 равни части и с лъжица се остъргват семената. После се стърже на ренде и се добавя към млякото, заедно с чесъна и солта, които са на вкус. Престоявайки малко, тази смес леко се отпуща, тъй като солта извлича течност от краставицата. И като се добави една лъжичка оцет вече имаме оригинално τσατσικι. Други добавки - по желание и на вкус. Наздраве!
16.10.2012 20:28
1
Борко
Борко
гответе, яжте, ще сте по-доволни, отколкото да мрънкате и дребнавствате на лексикално ниво
27.04.2012 10:26
2
илиана
илиана
Много сте смешни,всяка се прави на по голяма ГЪРКИНЯ от другата,и така да е рецептата,както я дават,хората тука няма да умрат от нея,нищо че ще е подобие на тсатзики :)))
27.04.2012 04:10
2
гериториа
гериториа
Най - правилно е ТЗАТЗИКИ както и се пише, нищо че се чува Д.
За мента до сега не съм чувала да се слага, не съм го и яла, а живея вече 12 години тука, не знам. За да не оставя неприятен вкус в устата чесънът първо се накълцва в мулти миксер и след това се чука в хаванче със сол. Изважда се и семето на краставиците и ако има такова и се изцежда много добре след като се настърже, краставиците са обелени(по желание) или много добре измити. Никога и никъде не съм чувала да се слага уиски или узо, а само и единствено 1 с.л оцет, никакви други подправки това е оригиналната рецепта.
22.08.2011 18:19
1
мария николова
мария николова
Ах пиленце, не се пише цицики, а садзики.
07.05.2011 16:27
vivi
vivi
На мен снежанката ми е по-вкусна.
14.04.2011 00:46
laura
laura
Рецептата е добра, но тайната на гръцката салата Дзадзики е в добавянето на една чаена лъжика оцет към горе изброените продукти. Именно тогава салата получава своят млечен и приятен вкус, който напълно я отличава от известната салата Снежанка.
23.11.2010 16:10
2
G
G
Какво уиски в гръцка салата ? Иначе има и рецепти с узо.
04.11.2010 17:42
Roumeto
Roumeto
Нито узо, нито уйски, нито мента, а оцет - така е по гръцки.
23.05.2010 00:13
виктор петров
виктор петров
Не се слага уиски, а малко узо.
25.04.2010 23:58
Adrenalinkata
Adrenalinkata
Най - хубавата Гръцка салата.
02.12.2009 17:32