Аз пък знам една френска лучена супа.
Ползуват се малки лучени глави, които се почистват и се запичат на котлона от двете почистени страни, след което се слагат в гореща вода с малко олио (зехтин иле масло) кой каквото предпочита и се вари на слаб огън. Може да допълним парчета надинички, кремвирши, каквото ни харесва като вид саламче. След като се свари, можем да го застройм с яйце и кисело мляко, яйце и лимон или го оставяме просто така. Добър апетит.
Ползуват се малки лучени глави, които се почистват и се запичат на котлона от двете почистени страни, след което се слагат в гореща вода с малко олио (зехтин иле масло) кой каквото предпочита и се вари на слаб огън. Може да допълним парчета надинички, кремвирши, каквото ни харесва като вид саламче. След като се свари, можем да го застройм с яйце и кисело мляко, яйце и лимон или го оставяме просто така. Добър апетит.