Прясно зеле в гювеч

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Прясно зеле в гювеч1 / 2
08/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Магически вкусно прясно зеле, приготвено в глинен гювеч"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 прясна зелка
  • домати - 2 бр.
  • олио - 150 мл
  • моркови - 1 бр.
  • люти чушки - 1 бр.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зелката от външните листа, махнете кочана и нарежете зелето на фини ивички. Претрийте ги, за да омекнат добре. Нарежете на кръгчета моркова, обелете и настържете доматите.

Смесете зеленчуците, посолете и ги разбъркайте. Прехвърлете сместа в гювеч, поръсете с черен и червен пипер, сипете магданоз и пак разбъркайте.

Полейте с олиото и чаена чаша вода, боднете лютата чушка и сложете капака на гювеча. Печете във фурната на 200 градуса докато ястието остане на мазнина.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: