Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Сладки прасковки

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
Сладки прасковки1 / 4
17/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
"Сладките прасковки от нашето детство - автентична рецепта"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 броя
  • захар - 1 ч.ч.
  • мед - 1 с.л.
  • олио - 1 ч.ч.
  • сода - 1/2 с.л. бикарбонат
  • брашно - около 1, 2 кг
  • сладко - от сини сливи
  • масло - 20 г
  • боя - жълта и червена
  • захар - кристална, за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта, прибавете меда, олиото, содата и постепенно замесете тесто като добавяте брашното. Замесва се сравнително твърдо тесто, от което се оформят малки топчета. Подреждат се в намазнена и набрашнена тава и се пекат на 160 градуса в предварително загряна фурна до порозовяване.

Разбъркайте сладкото от сини сливи (може и някакъв друг мармалад, но с този стават най-добре) с маслото и малко топла вода. Издълбайте леко посредата топченцата и прибавете трохите към сладкото. С тази смес слепете едно за друго по 2 топчета и така с всички останали.

Третирайте боите според указанията на опаковката и едната част от прасковките оцветете оранжева, а другата червена. Оваляйте сладките прасковки в кристална захар.

Вместо синтетични бои може да използвате естествени оцветители, като сок от червено цвекло и моркови.

Ако желаете да видите и нагледно как се приготвят прасковки, разгледайте тази рецепта за празнични прасковки.

Рейтинг

4.7
529
41
31
22
10
Дай твоята оценка: