Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Плакеда с булгур

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k324k
Плакеда с булгур1 / 2
06/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8 бр.

Необходими Продукти

  • булгур - 1 и 1/2 ч.ч.
  • захар - на кристали 1 1/2 ч.ч.
  • олио - 1 1/2 ч.ч. или разтопено краве масло
  • сол - 1 с.л.
  • кори - за баница 500 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Булгурът се вари в 3 ч.ч. подсолена вода, докато водата изври напълно.

Подходяща тавичка се подмазва с мазнина и се редят по 3-4 кори, след което върху тях се слага от свареното счукано жито (булгур), ръси се с 2-3 с. л. захар и 2 с. л. мазнина. Повтаря се, докато свършат продуктите. Най-отгоре трябва да остане кора без плънка, която обилно се залива със загрята мазнина.

Пече се в силна фурна или върху печка, като се обръща върху метален кръг (сач). Когато се зачерви и от двете страни, се пръска със студена вода (по желание - подсладена) и се увива в мека домакинска кърпа или месал.

Реже се, когато е почти изстинала.

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: