Оризов пастет

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Оризов пастет1 / 2
07/01/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • ориз - 300 гр.
  • масло - 4 с.л.
  • гъби - 150 гр.
  • зелен лук - 1 връзка
  • шунка - 100 гр.
  • пилешко месо - 1 ч.ч.
  • домати - 3 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • магданоз - 1 с.л.
  • галета - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза и добре изцедете.

Изчистените и нарязани на дребно гъби и зелен лук запържете в 2 с. л. масло, добавете малко вода и задушете до омекване. Добавете ситно нарязаната шунка и пилешко месо, доматите, доматеното пюре и магданоза. Задушете покрито с капак за около 15 мин. Подправете със сол и черен пипер.

Ако получения сос е много гъст добавете малко вода. Получения сос през сито изсипете в ориза и добре разбъркайте.

Във форма, намазана със масло и поръсена със галета изсипете половината от ориза. Отгоре изсипете месото със гъбите и отгоре останалия ориз. Отгоре поръсете с 2 с. л. краве масло и печете във фурна до златисто.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: