Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Пържоли»Пържоли на дървена чиния

Пържоли на дървена чиния

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
29655761k
14/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • говежди пържоли - 4 малки
  • телешки пържоли - 4 бр. малки
  • свински пържоли - 4 бр. малки
  • телешки дроб - 4 малки парчета
  • сланина - 4 малки парчета
  • гъби - 4 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • олио - 1 с.л.
  • мас
  • брашно
  • магданоз
  • черен пипер - смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете ципите от месото, ако има такива, начукайте пържолите. Върху всяка пържолка сложете кръгче лук, черен пипер, магданоз, полейте с малко мазнина и оставете в хладилника да се мариноват за 2 часа.

Извадете месата, махнете лука и магданоза, овкусете със сол и изпържете от двете страни в сгорещена мас. Също така изпържете дроба, без да го солите, отново в мас заедно със сланината.

Почистените гъби посолете, оваляйте ги в брашно и разбито яйце и ги изпържете.

Така приготвените меса и гъби подредете върху дъска или голяма дървена чиния.

Аранжирайте платото с пържени картофи и туршии по желание.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: