Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печени зеленчуци»Печени зеленчуци с индийски подправки

Печени зеленчуци с индийски подправки

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Печени зеленчуци с индийски подправки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2-3

Необходими продукти

  • моркови - 2 броя
  • домати - 2 броя
  • лук - 1 глава червен
  • чесън - 1 глава
  • патладжан - 1 малък
  • тиквички - 1 средна
  • къри - 1 ч.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л., смлян или на вкус
  • бахар - 1/2 к.л. смлян
  • олио - към 80 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете всички зеленчуци и ги нарежете на тънки кръгчета. Скилидките чесън почистете и ги оставете цели.

Разбъркайте олиото или зехтина с всички подправки. Сипете зеленчуците в подмазнена тава и залейте с ароматното олио.

Леко разклатете тавата, за да се овкусят зеленчуците равномерно. Покрийте с фолио и печете 30-40 минути в загряна на 210 градуса фурна.

Рейтинг

4.2
52
43
31
20
10
Дай твоята оценка: