Бързи кашкавалки

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Бързи кашкавалки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8-10 бр.
"Бързи, вкусни и с малко продукти. Точно такива са и тези кашкавалки, които се приготвят за отрицателно време, а са неустоимо вкусни и пухкави."

Необходими продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. за хляб
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • кашкавал - 200 г настърган
  • сол - 1 ч.л. или на вкус
  • масло - около 60 - 80 г краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в купа и добавете разтворената в киселото мляко сода, настъргания кашкавал и малко сол на вкус.

Бъркайте, докато се получи лепкава смес. Застелете голяма тава с хартия за печене. Гребвайте с лъжица от сместа и пускайте върху тавата, като леко оформите с намаслени пръсти кашкавалките.

В средата на всяка забучете малка бучка масло. Сложете бързите кашкавалки да се изпекат в загрята на 180 градуса фурна за около 25-30 минути или докато придобият приятен загар.

Рейтинг

4.2
531
418
311
25
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Алекс
Алекс
Уникално вкусни се получиха. Отгоре хрупкави, отвътре меки!
31.01.2016 19:12
5
1
kiril
kiril
kak moje da kritikuvat dalie napisano s pravopisni gre6ki tova sa hora bolni psihi4eski
26.01.2016 20:18
Кремка
Кремка
Не знам защо, но при мен нещо не се получиха.....Отвътре си останаха леко като тесто, а отвън се позапекоха доста.....
02.09.2015 00:03
Ива Тодорова
Ива Тодорова
Много вкусни, ароматни и лесни за приготвяне. Благодаря за чудесната рецепта. И усмихнат ден.
06.06.2015 07:54
1
1
elo
elo
Sega shte gi probvam.....
16.05.2015 20:05
теди
теди
Здравейте и от мен,благодаря за рецептата,станаха чудни,само че аз реших и да ги намажа с яйце...за мен лично станаха много вкусни...препоръчвам на всички,които искат нещо бързо но много вкусно...още веднъж благодаря!
02.11.2013 00:13
2
Ивелина   Георгиева
Ивелина Георгиева
имат ли значени правописните грешки всеки допуска иска или не рецептата изглежда супер мисля да ги направя
29.08.2013 10:51
3
Таня
Таня
Правила съм ги и със сирене вместо кашкавал. Стават страхотни особено, ако сиренето е позабравено в хладилника и е поизсъхнало. Вкусно става също в тестото сирене отгоре поръсен кашкавал.
По повод правописните грешки: направило ми е впечатление, че хора които няма какво да кажат обикновено критикуват стилистиката, правописа и пунктуацията на другите.
Да ви е сладко....

27.08.2013 16:49
14
4
Милчева.
Милчева.
Не ми е ясно защо правите забележки за правописните грешки? Нима е толкова важно! Мен например ме интересува рецептата.Хубаво е,че някой се се постарал да я помести.Нямаме час по български писмен. Дразнещо е!!!
21.08.2013 01:02
7
5
Димитринка Иванова
Димитринка Иванова
До сега не бях правила, по лесна ,по бърза и по вкусна закуска от тази.Супер са тези кашкавалки!Само добавих 1 яйце защото млякото ми беше по малко.
20.08.2013 18:12
1
Лилия
Лилия
Силвето-даскалката страда от "Синдрома на не..........е"!
13.08.2013 09:47
1
2
В.
В.
Пише се загряТа фурна, много неграмотна авторката. Колко ли е добра рецептата, в такъв случай?

Между другото преди "в такъв случай" не се пише запетая.. Иначе рецептата е много добра
06.08.2013 18:31
4
8
Соня Векилева
Соня Векилева
във форми4ки за мъфини става ли да се сложат
06.08.2013 17:04
1
Дани
Дани
Станаха,много вкусни!А пък са и много бързи.
04.08.2013 20:57
Елена
Елена
Мерси! Днес ми помогнахте за бързата закуска!
03.08.2013 10:30
Инна
Инна
рецептата е много добра, по въпроса за грамотността на авторката, не съм сигурна дали жената е неграмотна ( всеки може да допусне неволно правописна грешка), а по ми е чудно Силве ти от какви комплекси страдаш и тук ли е мястото да си изказваш мненията за граматиката (помагало.ком) и то когато никой не ти го е искал ? Как може да има такива хора не ми го побира акъла, жалко за което :)
02.08.2013 17:46
2
2
silvia
silvia
Пише се загряТа фурна, много неграмотна авторката. Колко ли е добра рецептата, в такъв случай?
02.08.2013 07:47
1
12
ИскамХубаваХрана
ИскамХубаваХрана
Както виждате, на снимката тези сладки или солени закуски са печени във форми за мъфини, така че и рецептата може изобщо да не е такава. Определено тези неща от снимката имат и яйце. Всеки си пише каквото му дойде на акъла
01.08.2013 16:49
2
1
Джули
Джули
Към тестото прибавих едно яйце ,станаха превасходни.
14.07.2013 14:10
2
1
Пристрастена
Пристрастена
Варненци им викаме Добруджанки и се правят сьс сирене,като брашното се пресява с един бакпулвер вместо содата и се губи неприятният аромат които тя придава на тестото.
13.07.2013 22:49
4