Торта пай с крем Маскарпоне

ИларияИларияНовак1171205
25/08/2012
"Точно така, никаква милост! Взимаме най-вкусните неща на света, съчетаваме ги в перфектни пропорции, за да получим тази изкусителна торта пай с крем Маскарпоне "
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо22 288
  • Преглеждания за месеца140
  • Преглеждания за седмицата35
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите, маслото, ядките и захарта смелете в блендер. След това трохите объркайте със стафидите и тази смес разстелете по дъното на форма, като направите и страничен борд. Сложете формата в хладилника.

За крема Маскарпоне разбийте първо сметаната на сняг и добавете постепенно захарта при непрекъснато разбиване. Добавете маскарпонето и продължете разбиването. Най-накрая ароматизирайте с ванилия и настъргана лимонова кора. Сипете крема върху подложката и сложете отново в хладилника.

Загрейте сметаната в съд на котлона. Снемете от котлона и пуснете натрошения шоколад. След 30 секунди объркайте до хомогенност. По желание може да добавите с.л. ром, ликьор. Оставете шоколадовия крем да се охлади леко. Разбъркайте и го разпределете върху крема Маскарпоне. Заравнете и оставете тортата пай в хладилника за 1 нощ преди да поднесете. Украсата отгоре е плод на въображението ви. Получава се изключително вкусна и лесна за приготвяне торта.

Рейтинг

5 11
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Тихомир Даниела Тодорови
Написали сте два пакета какаови бисквити.По колко грама пакета?
3
0
Генчовска
Генчовска
07.11.2013 12:16
Ще се пробва!
0
0
галя
галя
04.09.2014 13:00
изглежда добре и лесна за приготвяне
0
0