Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Яхния от челядинки

Яхния от челядинки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Яхния от челядинки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • челядинки - 1 ч.ч.
  • целина - 1 - 2 стръка прясна
  • лук - 2 стръка пресен
  • праз - 1 стрък, бялата част
  • масло - 5 - 6 с.л. или олио, зехтин
  • брашно - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - млян на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените челядинки сложете да се варят за около 10 минути в подсолена вода. Успоредно с това загрейте отделно маслото и запържете скълцаните лук и праз.

След като омекнат, добавете червения пипер и брашното и бъркайте, докато и те се запържат, за 1-2 минути.

Така приготвената запръжка сипете към челядинките с бульона им и оставете да се вари на тих котлон за около 10 минути.

Бъркайте яхнията от челядинки редовно. Накрая овкусете със сол и млян черен пипер. Поднесете гъбената яхния с крутони по желание.

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: