Мариновани зеленчуци на сач

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
546
414
Мариновани зеленчуци на сач
31/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
"И при зеленчуците, като при месото, важи правилото - остави ги да се мариноват, защото така са най-вкусни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на филийки и ги поръсете със сол, оставете ги да си пуснат горчилката. Сложете в блендер всички продукти за маринатата (без розмарина и дафиновия лист) и ги пасирайте.

Тях добавете към вече пасираната марината и я сложете в купа с капак в хладилника за около 30 минути - така ще се смесят по-добре ароматите.

В купата сложете отцедените от горчилката патладжани, нарязаните на филийки тиквички, целите гъби и нарязания на четвъртинки лук.

Вдигнете отново купата в хладилника, но този път за около 1 час. Загрейте намасления сач и сложете в него маринованите зеленчуци.

Гответе до тяхната готовност, като от време на време разбърквате. Свалете от огъня и поръсете с нарязан на ситно магданоз.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: