Мариновани зеленчуци на сач

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
311
288
31/10/2017
"И при зеленчуците, като при месото, важи правилото - остави ги да се мариноват, защото така са най-вкусни "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 479
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на филийки и ги поръсете със сол, оставете ги да си пуснат горчилката. Сложете в блендер всички продукти за маринатата (без розмарина и дафиновия лист) и ги пасирайте.

Тях добавете към вече пасираната марината и я сложете в купа с капак в хладилника за около 30 минути - така ще се смесят по-добре ароматите.

В купата сложете отцедените от горчилката патладжани, нарязаните на филийки тиквички, целите гъби и нарязания на четвъртинки лук.

Вдигнете отново купата в хладилника, но този път за около 1 час. Загрейте намасления сач и сложете в него маринованите зеленчуци.

Гответе до тяхната готовност, като от време на време разбърквате. Свалете от огъня и поръсете с нарязан на ситно магданоз.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар