Ezine.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Катми с джоджен и сирене

Катми с джоджен и сирене

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Катми с джоджен и сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Комбинация, която още днес трябва да опитате!"

Необходими продукти

  • брашно - 500 г
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 100 г
  • мая за хляб - 1/2 кубче
  • прясно мляко - 500 мл
  • джоджен - пресен
  • сол - щипка
  • масло - за намазване
  • кашкавал - настърган (за пълнеж)
  • олио - за намазване на сача
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в малко количество хладка вода със солта и я отавете да шупне.

Разбийте яйцата и постепенно добавете шупналата мая и ситно нарязания джоджен. Постепенно прибавете млякото и брашното.

Накрая сипете натрошеното сирене и разбъркайте до получаването на гладка смес. Сгорещете намазнения сач и с черпак наливайте от сместа.

Печете катмите и от двете страни до готовност. Намазвате готовите катми с масло и ги подреждайте една върху друга.

Когато всички катми са готови, сложете във всяка настърган кашкавал и прегънете на две. Да ви е сладко!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: