Постен щрудел

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
167
14884
18/10/2017
"Когато щруделът е постен, не е грехота да си хапнете и две парченца от него "
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 613
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките и ги настържете на едро ренде. Прибавете орехите, канелата и галетата, разбъркайте.

В отделен съд смесете захарта, олиото и водата.

Постепенно прибавете пресятото с бакпулвера брашно. Разбъркайте много добре.

Изсипете половината от тестото в предварително намаслена и набрашнена тава. Отгоре разстелете настръганите ябълки.

Покрийте с останалото тесто и печете в умерено загрята фурна. Изчакайте щрудела да изстине, след което го поръсете обилно с пудра захар.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар