Гювечета с картофи и топено сирене

04/08/2012
Илария
отИларияНовак1171205
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 079
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и нарязани картофи нарежете на кубчета и ги сложете да се задушават в широк тиган с малко вода за около 20 минути.

Нарежете морковите и ги смесете с картофите и запържените предварително в малко олио лук и гъби, както и с нарязаните червени печени чушки.

Разбъркайте всичко и разпределете в гювечета. Във всяко объркайте с 80 г топено сирене и подправки на вкус. Може да полеете с още малко мазнина.

Чукнете по едно яйце и сложете капаците. Пъхнете гювечетата с картофи и топено сирене да се пекат в силно загряна фурна за около 15-20 минути. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар