Класически бял сос

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
167
15032
08/10/2017
"Всеки уважаващ себе си кулинар трябва да владее до съвършенство приготвянето на класически бял сос "
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо16 829
  • Преглеждания за месеца578
  • Преглеждания за седмицата58
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете маслото и брашното в тенджерка на огъня и разбърквайте добре. Прибавете студения бульон, сол и черен пипер на вкус.

Варете сместа на слаб огън до сгъстяване (необходими са 10-тина минути). Този бял сос е основен сос, който се използва за много ястия.

Според предназначението му се използва и съотвеният бульон - зеленчуков, пилешки, месен или друг.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар